Најголемиот аквариум во Европа се отвори во Москва. На 5-ти овој месец беше свеченото отворање кое веднаш го привлече вниманието. Се содржи од 80 аквариуми и базени, исполенти со 25 милиони литри вода. Комплексот е поделен во три дела аквариум, базен за китови и центар за пливање со делфини. Во аквариумот има повеќе од 250 различни видови на риби и фауна од сите делови од светот од Гренланд до најдалечните источни делови на Русија.

Аквариумот нуди и друг вид забава – трикови со животните. Вработените, често прават вистинско шоу со животните, а сите посетители излегуваат воодушевени на крајот на претставата. Само во првите пет дена аквариумот привлече повеќе од 82 илјади посетители.Автор: Администратор
Објавено на: 28/09/2019 07:19