До јуни 2019 година, 50,3 проценти од пребарувањата на Google останаа без ниту еден клик.

Спротивно на тоа, пребарувањата со органски кликања на веб-страниците што не се на Google сега сочинуваат само 45% од целиот сообраќај, ни пренесуваат онлајн медиумските податоци преку фирмите а за аналитика преку Интернет „Jumpshot “, заснована на 40 милиони пребарувања на прелистувачи на работните компјутери и мобилните уреди во САД.

Податоците беа обработени од Ранд Фишкин, основач на SparkToro, The Next Web.

Овој тренд на пребарување без кликање се чини дека стабилно расте од 2016 година.

Во меѓувреме, органскиот дострел на веб-страниците на трети страни продолжува да опаѓа.Автор: Администратор
Објавено на: 27/06/2020 09:00