Бугарскиот министер за одбрана, Красимир Каракачанов во изјава за телевизија „Сител“ вели дека блокадата на пристапните преговори за Македонија во декември ќе биде добра за односите меѓу двете земји затоа што ќе натера некои политичари во Македонија да се разбудат од длабокиот југословенски сон и да разберат дека со полувистини и празни ветувања коишто немаш намера да ги испочитуваш не може да се оди во ЕУ.Автор: Администратор
Објавено на: 24/10/2020 02:17