Од 21.00 часот (03.05.2021) до 05.00 часот (04.05.2021) констатирано е дека 53 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (03/04.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 384 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.Автор: Администратор
Објавено на: 04/05/2021 11:52