Како дел од овие мерки е и одлуката дека сите настани и други слични јавни активности (културни, научни и забавни) може да продолжат да се одржуваат согласно наменските протоколи до 30 % исполнетост на капацитетите во внатрешноста на објектите и до 50% исполнетост на отворените простори.

Спортските настани и понатаму се организираат без физичко на присуство на публика.Автор: Администратор
Објавено на: 11/05/2021 17:26