Милијардерот Дејвид Мекнил пред извесно време, за 70 милиони долари, си купи „Ферари 250 ГТО“. Од ова возило, произведени се само 36 примероци, така што цената и не е големо изненадување.

Сепак, еден јутјубер од Виетнам одлучи да направи мала копија на ова „Ферари“ – од дрво. Возилото е наменето за неговиот син, и изгледа фантастично. Целата изработка траела 70 дена.

И покрај пропорциите, дрвениот „Ферари 250 ГТО“ е во функција благодарение на електричниот погон, наместо „Коломбо В12“ моторот.Автор: Администратор
Објавено на: 10/08/2021 16:47