СВР Скопје поднесе кривична пријава против Ј.Б.(19) од Скопје, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „даночно затајување“.

Пријавената, не пријавила реализирани приливи и не поднела до УЈП задолжителна Годишна даночна пријава за 2020 година за наплата на данок за личен доход, со што го оштетила Буџетот на Република Македонија.Автор: Администратор
Објавено на: 16/10/2021 02:46