Британското Министерство за надворешни работи потврди дека човекот кој зеде заложници во синагогата во градот Колвил во Тексас е британски државјанин.

За тоа индиректно сведочи фактот дека напаѓачот зборувал со силен британски акцент.

Киднаперот, кој во синагога во Тексас зеде четири лица за заложници, мешу кои и рабин, беше ликвидиран од безбедносните сили. Никој од заложниците не е повреден.Автор: Администратор
Објавено на: 17/01/2022 01:39