Поглаварот на Руската православна црква, патријархот Кирил денеска честитајќи му роденден на претседателот Владимир Путин истакна дека неговото владеење со Русија било наложено од Бога.

– Господ те стави на власт за да можеш да вршиш служба од особено значење и голема одговорност за судбината на земјата и на луѓето што ти се доверени, изјави патријархот, кој беше меѓу руски претставници кои му го честитаа 70. роденден на Путин.Автор: Администратор
Објавено на: 07/10/2022 10:57