СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Г.(36) од Охрид, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „запуштање и малтретирање на дете“.

Таа, на 11.11.2022 година ангажирала 17 - годишна малолетничка да го чува нејзиниот малолетен син, со што постапила спротивно на решението на Центарот за социјални работи, според кое синот ѝ бил доделен на чување и воспитување.Автор: Администратор
Објавено на: 02/12/2022 06:10