Израелското Министерство за одбрана соопшти дека од почетокот на војната на 7 октомври повредени се 2.005 припадници на безбедносните сили.

Според израелското МО, сега хоспитализирани се 287 војници, од кои 28 се во тешка состојба.

Тоа е прво соопштение на израелските власти за повредените припадници на безбедносните сили.Автор: Администратор
Објавено на: 01/12/2023 04:12