Норвешкиот крал Харалд Петти е хоспитализиран во Малезија поради инфекција која ја добил додека бил на одмор.

„Неговото височество кралот се разболе за време на неговиот одмор во Малезија и таму беше хоспитализиран поради инфекција“, се вели во соопштението на норвешкото кралско семејство.

Во соопштението се наведува дека за 87-годишниот крал Харалд Петти се грижи малезиски и норвешки медицински персоналАвтор: Администратор
Објавено на: 28/02/2024 04:48