Вкупно 137 мерки се изречени во текот на вчерашниот ден во контролите во областа на сообраќајот на територија на град Скопје, соопштија денеска од МВР.

Од изречените мерки за возење повеќе од дозволената брзина се 43 санкции, 10 мерки за возење без возачка дозвола, две санкции за минување на затворен сигнал - црвено светло, четири мерки за користење на мобилен телефон при возење...

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови.Автор: Администратор
Објавено на: 12/04/2024 23:03