Водата во Скопје е безбедна за пиење и има добар квалитет, информираат денеска од Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје.

- Секторот за санитарна контрола во периодот од 8 до 12 април зеде 158 примероци за физичко-хемиска и 158 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 45 мерни места во градот Скопје. Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење - Службен весник на РМ, број 183/18, се наведува во соопштението на претпријатието.Автор: Администратор
Објавено на: 15/04/2024 13:59