По последниот пресек за излезеноста на изборите во општина Гостивар граѓаните покажале поголем интерес за гласање за претставници во Собранието.

Според податоците на Државната изборна комисија, до 15 часот за парламентарните избори правото на глас го искористиле 21.851 граѓанин (26,81%), додека во вториот круг од претседателските избори, гласале 14.911 граѓани (18,31%).

Засега, нема поголеми пречки во одвивањето на изборниот процесАвтор: Администратор
Објавено на: 08/05/2024 16:34