Во Кавадарци до 17 часот е евидентирана 51,23 отсто излезеност за претседателски и 51,29 проценти за парламентарни избори. Во Росоман, 57,11 отсто е излезеноста на парламентарните и 57,28 проценти на претседателските избори, информираа од општинските изборни комисии.

-Во Кавадарци се гласа на 60 гласачки места, се гласа за претседател на државата и пратенички мандати, информираше претседателката на Општинската изборна комисија, Емилија Петровска и нагласи се запишани вкупно 31.982 избирачи за парламентарните избори, а 31.926 за претседателските избори.

Во Росоман се гласа на десет избирачки места. Претседателот на општинската изборна комисија, Зоран Костов, соопшти дека вкупно 3.300 избирачи се евидентирани во списокот за гласање на денешните избори во општината Росоман.Автор: Администратор
Објавено на: 08/05/2024 18:20