Според резултатите на Државната изборна комисија, објавена е првична симулација на бројот на пратенички места.

По досегашните преброени гласови ВМРО-ДПМНЕ би имале 59 пратеници, ДУИ 19 пратеници, СДСМ 18 пратеници, 13 за коалицијата ВРЕДИ, 6 за Левица и 5 за ЗНАМ.Автор: Администратор
Објавено на: 08/05/2024 22:31