Американското Министерство за правда соопшти дека размислува дали да ја гони компанијата Боинг за двете фатални несреќи на авионот „737 Макс“.

Министерството за правда тврди дека „Боинг“ ги прекршил условите од договорот од 2021 година што ја заштити компанијата од кривични пријави поврзани со инцидентите, што компаниите ги негираат.

Вкупно 346 лица загинаа во несреќи во Индонезија во 2018 година и Етиопија во 2019 година, јавува Би-Би-Си.Автор: Администратор
Објавено на: 15/05/2024 16:15