Утре во раните утрински часови ќе се реализира авионска дезинсекција против лаври од комарци на подрачјето на градот Скопје, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) по известување од Град Скопје.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истиот термин.

Од ЦУК апелираат до пчеларите навремено да преземат мерки за заштита на пчели во скопскиот регион.Автор: Администратор
Објавено на: 18/05/2024 00:23