Кинеските власти денеска соопштија дека ќе воведат санкции врз голем број американски одбранбени компании и неколку директори поради „економската принуда“ на Вашингтон против кинески компании и продажбата на оружје на Тајван.

„САД... неселективно воведоа незаконски и еднострани санкции против голем број кинески субјекти... додека продолжуваат да му продаваат оружје на регионот на Тајван“, соопшти Министерството за надворешни работи на Пекинг во кое се објавени „контрамерките“.Автор: Администратор
Објавено на: 23/05/2024 00:22