[photo]

На пазарот нема многу механички тастатури дизајнирани за „Мекинтош“, но сега се појави тастатурата „Лофри“, која потсетува на машина за пишување.

Тастатурата „Лофри“ е безжична, поседува позадинско осветлување, облик карактеристичен за „Мекинтош“ со тркалезни копчиња, кои потсетуваат на оние од традиционалните машини за пишување и е во црвена боја.

Направена е од пластика, но доволно е цврста.

Со компјутерите на „Мекинтош“ се поврзува преку Блутут. Се полни со помош на микро УСБ порт, кој се наоѓа на десната страна.


Лофри тастатурата за “Мекинтош” личи на машина за пишување

Тастатурата може да се поврзе и со Ајпад. Достапна е по пат на сервисот „Индигого“ за 74 долари, а од јуни ќе ја продава и „Амазон“ по цена од 99 долари.Автор: Администратор
Објавено на: 11/03/2017 20:33