Криптовалутата Биткоин помина уште една замислена бариера откако вчера неговата цена премина 4.000 долари, што е најмногу во неговата седумгодишна историјата.

Достигнатиот максимум беше 4.224 долари. Биткоинот за прв пат ја помина границата од 3.000 долари на почетокот на овој месец, со што неговиот раст е побрз од било кога.

Последниот раст доаѓа по донесените промени Segwit2x кои треба да ги олеснат трансакциите, кои станаа проблем поради големата популарност на валутата.Автор: Администратор
Објавено на: 16/08/2017 15:54