Новиот мобилен оперативен систем на Apple, iOS 11, ќе биде објавен денес.

Со iOS 11 доаѓа и Face ID технологијата на Apple, но од целосните нејзини можности ќе имаат корист само корисниците на iPhone X. Apple користи комбинација на инфрацрвени камери и 3D технологија за мерење на длабочина, за да ги препознава лицата на корисниците и да не се збунува од фотографии.

Animoji (анимирани емотикони)

Animoji е еден од начините на кои Apple ќе се обиде да донесе забава на начинот на кој комуницираме. Animoji е нова функција во iMessage каде смешковци можат да ги имитираат изразите на вашето лице, благодарение на истите сензори кои ги користи Face ID. Вие ќе бидете во можност да испратите уникатни икони на пријател, внатре во iMessage, кој ќе ја изразува секоја ваша гримаса.

Портретно осветлување и селфи режими

Apple го покажа својот нов портретен режим, наречен „портретно осветлување“, кој е достапен за iPhone X и 8 Plus. Тој користи информации од двете камери за да симулира професионално осветлување на дадена тема. Режимот за портрети на iPhone X е достапен и за камерата.Автор: Администратор
Објавено на: 19/09/2017 13:16