Генимата ја обвинува грчката влада за тајно дејствување и уште еднаш повторува дека е потребно да се свика лидерска средба со претседателот на државата.

Каква спогодба подготвува Владата, кога не постојат политички предуслови за консензус околу името, запраша претседателката на ПАСОК и лидер на Движење за промена, Фофи Генимата, во писмената изјава до медиумите.

Генимата ја обвинува грчката влада за тајно дејствување и уште еднаш повторува дека е потребно да се свика лидерска средба со претседателот на државата.

„Тоа што се одлучува тајно, не е национална линија и не им служи на националните интереси“- смета Генимата.Автор: Администратор
Објавено на: 01/02/2018 13:00