Зголемени се водостоите на Вардар, Треска, Пчиња и Сатеска во однос на февруарскиот просек, покажуваат најновите хидролошки мерења.

Незначително под февруарскиот просек се нивоата на Крива Река, Црна Река и Црн Дрим, а на исто ниво е Брегалница.

Кај езерата нема позначителни промени. Нивоата на сите три природни езера во државата е околу просекот за февруари.Автор: Администратор
Објавено на: 12/02/2018 15:42