Најпопуларната крипто валута во светот - биткоинот, одново ја надмина психолошката бариера од 10.000 долари, што претставува нејзино прво надминување на тоа ниво по повеќе од две недели.

На КоинМаркетКап вредноста на биткоинот достигна 10.013 долари, на берзата Битфинекс на 10.047, а на луксембуршката Битстамп - 10.234 долари.

Сегашните вредности на биткониот се за околку 70 проценти пониски од рекорните нивоа, што крипто валутата ги имаше кон средината на декември.

Нејзината вредност изминативе два месеци бележеше пад, како последица на негативните оценки за нејзините перспективи од страна на глобалните финансиски регулатори.Автор: Администратор
Објавено на: 16/02/2018 21:10