Народната банка на Република Македонија ја задржува проекцијата на раст на БДП за годинава до 3,2 проценти и за наредната година до 3,5 проценти.

Носечки фактори за растот во 2018 година, како што рече на денешната прес-конференција гувернерот Димитар Богов, се извозот, инвестициите и личната потрошувачка.

За годинава останува и проекцијата на инфлацијата на околу два процента.Автор: Администратор
Објавено на: 03/05/2018 12:01