Корејскиот електронски гигант Самсунг денеска објави дека имал најниска стапка на раст во изминатата година, пред се поради релативно слабата продажба на моделот Галакси С9.

Профитот од мобилните телефони се намалил за дури 34 проценти во вториот квартал од годината.

Главната причина за проблемите на Самсунг се гледа во конкурентноста на поевтините кинески мобилни телефони.Автор: Администратор
Објавено на: 31/07/2018 11:36