Во предградијата на Чикаго распоредени се стотици дополнителни полицајци поради зголеменото насилство, откако за време на викендот во пукотници се убиени најмалку 11 лица, а ранети 70.

Претставник на локалната полиција Еди Џонсон на прес-конференција изјави дека во две населби, каде имало престрелки, веќе се распоредени 400 полицајци. Уште 200 ќе бидат распоредени до викендот.

Џонсот истакна дека престрелката од пред два дена била пресметка меѓу банди.Автор: Администратор
Објавено на: 08/08/2018 11:56