Социјалната мрежа Твитер, позната по своите кратки пораки, соопшти за четврт, последователен квартал без загуба, што значи дека ќе оствари добивка за целата финансиска година.

Заработката на Твитер во третиот квартал изнесуваше 758 милиони долари, додека профитот на компанијата изнесуваше 106 милиони долари. За споредба, во првиот и вториот квартал од календарската година профитот изнесуваше 61 и 100 милиони долари, соодветно.

Во исто време, Твитер ја губи својата публика. Активните корисници месечно се 326 милиони за последниот извештаен период, или девет милиони помалку, во споредба со претходниот квартал. Но, финансиските резултати покажуваат дека компанијата станала попрофитабилна.

Корисничката база во САД е намалена од 68 на 67 милиони луѓе. На глобално ниво (надвор од САД), мрежата изгуби уште 8 милиони корисници – бројот на активни членови се намали од 267 на 259 милиони.Автор: Администратор
Објавено на: 25/10/2018 19:16