Стопанската комора на Македонија денеска во Скопје организира панел дискусија на тема „Финска како економија на знаење“.

На панел-дискусијата амбасадор на Република Финска во Србија, задолжен за Македонија и Црна Гора, Перти Иконен, пред македонската деловна заедница ќе ги претстави искуствата на Финска како економија заснована на знаење, при што фокусот ќе биде ставен на добрите практики на земјата во областа на образованието и функционирањето на јавната администрација.

Трибината е дел од активностите на Стопанската комора на Македонија за организирање трибина пред деловната заедница, на коишто се дебатира за теми релевантни за економскиот раст на земјата, користејќи ги при тоа искуствата на развиените економии во сектори и дејности што се од клучно значење за иницирање неопходни промени во економскиот модел на државата.Автор: Администратор
Објавено на: 16/11/2018 09:43