АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор од значење за Републиката Скопје ги доби наградите „Придонес за развојот на претприемиштвото’’ и ’’Развој на идеи, иновации и инвестиции’’ во конкуренција на повеќе од 300 компании од земјите од Централна и Југоисточна Еропа.

Наградата се доделува во рамки на проектот „Создавачи за векови’’ и 6. Регионален самит на претприемачи „300 најдобри’’

Како што информира претпријатието, одлуката за лауреатите за 2018 година ја донесе независен меѓународен комитет составен од 13 експерти за економија, маркетинг, трговија, менаџмент и финансии од осум држави од регионот.

Меѓу досегашните добитници на оваа награда се некои од најголемите и најпочитувани претприемачи од БиХ, Црна Гора, Хрватска, Италија, Македонија, Германија, Словенија и Србија.Автор: Администратор
Објавено на: 13/03/2019 12:21