Нова тура поскапување на цигарите во Македонија.

Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо.

Сите видови на „Бос“ и „Вест“ цигари се покачени за пет денари, „Давидов класик“ и „голд“, исто за пет денари, како и сите видови на цигари „Родео“.

Согласно планот за зголемување на акцизите, за неколку години се очекува кутија цигари за чини скоро 300 денари.



Автор: Администратор
Објавено на: 13/03/2019 16:34