Со мерката поврат на ДДВ, најсиромашните домаќинства ќе можат да си вратат само 738 денари. Ефектите од новонајавената мерка која треба да стартува од средината на годинава, ќе можат да ги почувствуваат само најбогатите домаќинства кои годишно трошат по 1,2 милиони денари. Тие со повратот на ДДВ ќе можат да си вратат средства во висина на една просечна плата, покажува истражувањето на Фајнанс тинк.Автор: Администратор
Објавено на: 19/03/2019 02:11