Џорџ Клуни ќе биде дел од филмската екранизација на книгата „Калико Џо“ на Џон Гришам. Глумецот се споменува и како можен режисер на филмот.

„Калико Џо“ (Calico Joe) е првата спортска, бејзбол-книга на Џон Гришам, издадена 2012 година.

Дел од проектот ќе биде и актерот и продуцент Грант Хеслов. Тој и Клуни соработуваа и заради „Арго“ од 2012, којшто го доби оскарот за најдобар филм.

Новиот филм е сѐ уште во претпродукција.Автор: Администратор
Објавено на: 16/10/2020 13:45