Најчестиот, а кај мажите и најстресниот проблем што може да се појави во креветот е импотенцијата. Од медицинска гледна точка, импотенцијата се смета за последица на нетрпеливост и нервоза. Новите истражувања покажаа дека причината за импотенција е и протокот на крв низ телото - од формирање на згрутчување во артериите до појава на висок крвен притисок.

Стравот од импотенција е поголем од стравот од срцев удар. Делумно затоа што е полесно за мажот да визуелизира проблем со сексуалните органи отколку за срцев мускул. Факторите кои предизвикуваат импотенција и проблеми со срцето, вклучуваат високи нивоа на холестерол и крвен притисок, меѓу другото.

Некои видови диети можат да придонесат за појава на импотенција, како и лекови кои што се пропишани за намалување и контрола на крвниот притисок. Хормоналната нерамнотежа влијае и на сексуалните можности. Сè што предизвикува зголемување на естрогенот во организмот кај мажите, ќе предизвика намалување на тестостеронот и андростетијата. Естрогените може да се најдат во храна од животинско потекло ако тоа животно им се храни. Депозитите на маснотии, а со тоа и вишокот килограми, го поддржуваат почетокот на импотенција.

Импотенцијата мачи 100 милиони мажи ширум светот. Бројот е веројатно поголем, но заради „срамот“ на тој што го доживува ова и не оди да го пријави проблемот на специјалист, па затоа останува само претпоставка. Некои го гледаат овој феномен како моментален, дека тој ќе помине со текот на времето, додека други го сметаат за конечен.

Точно е дека во 80% од случаите импотенцијата не е психолошка. Исто така, не влијае само на лица над 65 години (иако на оваа возраст се повеќето). Според некои тези, пушење, алкохол, депресија, т.е. самиот стил на живот влијае на сексуалните способности на мажите, дури и да беа во нивните 30-ти години.

На пазарот се појавија лекови кои се познати по нивната способност привремено да ја елиминираат импотенцијата. Најпознат лек на пазарот е Вијаграта. Тој не е семоќен лек и без оглед на тоа што мислите или сте слушале, тој лек не може да делува, доколку пред вас не е жената која ве возбудува со својот изглед и однесување. Лекот што потоа ќе го земете не е некој магичен прекинувач што можете да го вклучите или исклучите по потреба.

За жал, Вијаграта не е за секого, а пред да ја купите посетете лекар кој ќе ви каже какви лекови да употребувате или како можете да ја подобрите вашата сексуална активност. Консултирајте се со вашиот лекар пред да донесете одлука. Вие не живеете во Каменото време туку во 21 век. Ако се срамите да му кажете на посетата за причината (на некого), кажете дека е во прашање редовна контрола.Автор: Администратор
Објавено на: 03/10/2021 04:19