Корисниците на Јутјуб, во голем број ја одобруваат одлуката на компанијата во сопственост на „Гугл“, да го отстрани бројот „недопаѓања“ (dislikes) кај видеата. Компанијата вели дека сè тоа е за одржување на позитивните новини и работи и заштита на создавачите на нови содржини од злоупотреба.

Заедницата на видеоплатформата, сепак, се чини, во одредена мера не се согласува и претпоставува дека „Гугл“ така сака да ги заштити поголемите бизниси (и своите) против тн. негативни „пи-ар кампањи“.Автор: Администратор
Објавено на: 17/11/2021 14:16