Во април 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти во земјава изнесувала: 626 982 МWh електрична енергија, 7.339 мил. нм3 природен гас, 485 350 тони јаглен и 93 840 тони нафтени продукти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 73.7 % во бруто-домашната потрошувачка, додека 97.4 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.Автор: Администратор
Објавено на: 27/06/2022 08:56