НАСА успешно ја лансираше првата ракета од комерцијален објект надвор од САД.

Ракетата долга 13 метри беше лансирана од вселенскиот центар Арнхем, северна Австралија. Тоа беше прво такво лансирање во Австралија по повеќе од 25 години.

НАСА ќе изврши уште две лансирања од таа земја.

Полетувањето беше одложено околу два часа поради лошите временски услови. Оваа година Австралија најави создавање на нова одбранбена агенција, како договор за амбициите на Кина и Русија во Вселената.Автор: Администратор
Објавено на: 28/06/2022 09:25