По четири изминати дена на Медитеранските игри во Оран, домаќинот Алжир и Турција се лидери на листата медалисти со по шест освоени најсјајни одличја.

Златни медали имаат освоено уште и Египет, Грција, Италија, Србија, Хрватска и Словенија.

Пласман во Топ 10 медалисти на Медитеранските игри:

1. Алжир 6+4+0 (злато-сребро-бронза) (вкупно10) 2. Турција 6+0+5 (11) 3. Египет 3+4+5 (12) 4. Грција 2+0+2 (4) 5. Италија 1+6+5 (12) 6. Србија 1+1+1 (3) 7. Хрватска 1+0+3 (4) 8. Словенија 1+0+0 (1) 9. Франција 0+2+3 (5) 10. Шпанија 0+1+2 (3)

Од македонските спортисти, досега борачот Магомедгаджи Нуров обезбеди најмалку сребрен медал.Автор: Администратор
Објавено на: 28/06/2022 09:54