Македонските репрезентативци го завршија настапот на Европското првенство во пинг-понг во поединечна конкуренција и во конкуренција на двојки и микс двојки што се одржува во Минхен, Германија од 13 до 21 август.

Нашата репрезентација ја сочинуваа Филип Младеновски од екипата ППК Шампион Фа од Штип кој настапи во конкуренција машки поединечно, машки двојки и микс двојки и Амелија Николов од екипата ППК Шампион Фа од Штип која настапи во конкуренција женски поединечно, женски двојки и микс двојки.

Младеновски и Николов имаа симболичен настап и не успеаа да се пласираат на главната табела на првенството.Автор: Администратор
Објавено на: 19/08/2022 04:32