Подготовката на логистика за зголемен потенцијален железнички транспорт од Солунското пристаниште, била тема на денешната средба во Солун на раководствата на ЈП ЖРСМ Инфраструктура, ЈП ЖРСМ Транспорт, Солунското пристаниште и Грчките железници.

-Состанокот е заради сеопфатна подготовка за зголемен потенцијален железнички транспорт од Солунското пристаниште. Договорени се нови протоколи и процедури за работа во кризно време и одговор на сите потреби во такви околности, изјави за МИА Хари Локвенец, директор на ЈП МЖ Инфраструктура.

Разговарано е и за меѓудржавното железничко поврзување преку граничната станица Битла Кременица. -Работите од македонска страна се завршени, а во најскоро време ќе бидат завршени и од грчките железници, рече Локвенец.

На средбата со првите луѓе на Грчките железници и Солунското пристаниште покрај директорите на ЈП МЖРСМ Инфраструктура Хари Локвенец и на ЈП МЖРСМ Транспорт Мајан Весели присуствувал и директорот на Фершпед Иван Петровски.Автор: Администратор
Објавено на: 04/10/2022 15:09