Денес во просториите на општина Гази Баба беа доделени решенијата за субвенционирање на граѓаните за вградување на уреди за течен нафтен гас на автомобилите.

Решенијата ги додели градоначалникот Бобан Стефковски кој во објава на својата официјална страна на фејсбук напиша:

Доделени решенијата за субвенционирање на граѓаните за вградување на уреди за течен нафтен гас на возилата.

Денес ги доделивме решенијата за субвенционирање на граѓаните за вградување на уреди за течен нафтен гас во возилата.

Оваа мерка беше мое предизборно ветување кое од оваа година е реалност и се реализира за прв пат во општина Гази Баба.

Покрај ова, за прв пат оваа година доделивме субвенции за граѓаните и за набавка на велосипеди, електрични тротинети, чистење на оџаци, а додека субвенциите за инвертер клима уреди и печки на пелети двојно ги зголемивме.

Дадените ветувања се реализираат.

Гази Баба го живее новото време! - напиша Стефковски.Автор: Администратор
Објавено на: 06/10/2022 14:17