На територија на Скопје вчера се изречени вкупно 228 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 18 санкции, 18 мерки за возење без возачка дозвола, 25 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл.

Изречени се девет мерки за нерегистрирани возила, пет санкции за технички неисправни возила во јавниот превоз, шест мерки за возење под дејство на алкохол, шест санкции за вградени неатестирани фолии (затемнети стакла), пет мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло)…

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, соопшти МВР.Автор: Администратор
Објавено на: 07/10/2022 09:40