Мал метеорит утринава влезе во атмосферата на Земјата и можеше да се види како го осветлува небото над Ла Манш, наликувајќи на ѕвезда којашто паѓа.

Метеоритот, инаку голем околу еден метар, е виден утрово нешто пред 03:00 часот по средноевропско време.

Сѐ тоа најјасно можеше да се во јужна Англија и северна Франција. Паднатото вселенско тело е наречено „Сар 2667“.Автор: Администратор
Објавено на: 13/02/2023 08:59