Лошата љубовна врска или брак може да биде прилично голем стрес. Психологот Кимберли Хершенсон, во таа смисла ја препорачува „Формулата 2-2-2“. Тоа значи следново - треба да излезете со девојката, момчето или сопружникот еднаш во две недели, да отпатувате некаде за викенд на секои два месеци и да одите некаде на една недела на секои две години.

- Мислам дека ова е одлично. Покрај почитта, тогаш ќе имате навистина одличен брак, а тоа најчесто значи - да минувате повеќе време заедно. Тоа, за жал, многу луѓе го забораваат. Имав можност да работам со парови кои биле пред развод кога решија да ја пробаат „Формулата 2-2-2“. Состојбата обично оди кон подобро и луѓето се откажуваат од разводот, појасни психологот и советник за брак, во интервју за „Фокс њуз“.

Таа нагласи дека двојките комуницирале многу подобро и поподробно научиле што се случува во животот и главата на другиот крај себе.

Универзитетот во Џорџија во САД пред неколку години спроведе истражување што покажа дека зборот „благодарам“ е еден од клучните предуслови за среќен брак. Во истражувањето, 468 лица кои биле во брак, одговарале на прашања во врска со финансиите, комуникацијата и благодарноста кон неговиот партнер.Автор: Администратор
Објавено на: 01/03/2023 14:36