После тестирањето на опцијата само кај одредени корисници на Messenger, фејсбук се реши да ја пушти опцијата за “secret conversation” за сите корисници на оваа апликација. На ваков чекор од компанијата се решија по се зачестените напади од страна на корисниците дека нивните разговори на оваа социјална мрежа не се воопшто небезбедни но и поради притисок од конкуренцијата по воведувањето на енкриптираните разговори на Viber и WhatsApp.


По медиумскиот притисок, Фејсбук воведе “тајни разговори“

Покрај зачувувањето во тајност на разговорите фејсбук додаде и опција разговорите да се бришат автоматски или кога вие ќе одлучите да го направите тоа. Разговорот повеќе нема да биде видлив ниту за вас ниту за примачот а од компанијата изјавија дека избришаниот разговор со оваа опција нема да биде достапен ниту за нив.Автор: Администратор
Објавено на: 13/10/2016 18:33