По реакциите од страна на граѓаните на Аеродром, пензионерските здруженија, вработените и родителите на децата кои учат во ООУ „Љубен Лапе“, откако денеска се случи сообраќајна несреќа во која едно лице е повредено, од Општина Аеродром информираа дека во изминатиот период во неколку наврати оствариле комуникација со градската администрација во насока на решавање на проблемот со безбедноста на улицата „Васко Карангелевски“.

Општина Аеродром, во текот на денешниот ден, најавуваат, уште еднаш со писмено барање ќе побара надлежните институции да ги преземат потребните активности за решавање на овој проблем.

- Безбедноста на граѓаните е најважна и токму поради уште еднаш апелираме и бараме Министерството за внатрешни работи, Градот Скопје и градската администрација да преземат соодветни мерки за ревидирање на сообраќајното решение за улицата „Васко Карангелевски“, во насока на поставување на соодветна сигнализација со која се гарантира безбедноста на пешаците и останатите учесници во сообраќајот, се вели во соопштението од Општина Аеродром.

Оттаму уште еднаш ја информираат јавноста дека реализацијата на проектот за улицата „Васко Карангелевски“ е целосна надлежност на градот Скопје и Општина Аеродром, подвлекуваат, нема никаква надлежност во однос на сообраќајниот проект и сообраќајната сигнализација.Автор: Администратор
Објавено на: 20/11/2023 15:13