Биатлонката Андријана Кајевска, прва од четворицата македонските спортисти, настапи на 4. Зимски олимписки младински игри во Гангвон, појавувајќи се денеска во трката на 10 километри.

Седумнаесетгодишната Кајевска имаше скромен настап и го освои 97. место во конкуренција на 98 натпреварувачки кои ја завршија трката.

Златниот медал го освои Илона Плехацова од Чешка, пред Германката Марие Кеудел и Најели Мариоти Кавањет од Италија.

На 4. Зимски олимписки младински игри во јужнокорејскиот град Гангвон настапуваат вкупно четворица македонски претставници.

Покрај Кајевска, во македонскиот состав се биатлонецот Благоја Најденоски, како и Давид Торевски и Матеа Трајковска, кои ќе настапат во крос кантри.

На Игрите во Гангвон се пријавени над 1.800 спортисти на возраст од 15 до 18 години од 80 држави.Автор: Администратор
Објавено на: 21/01/2024 02:54