Францускиот глумец Ален Делон, кој има 88 години и е тешко болен, е ставен под засилено старателство за заштита на чувствителни лица, според одлуката на Судот.

Од јануари, Делон е ставен под судска заштита со назначување застапник кој „ќе ја следи неговата здравствена состојба“. Извори блиски до случајот за француските медиуми изјавија дека сега таа мерка е засилена. Ова значи дека правниот застапник назначен за случајот на Делон ќе ги надгледува неговите банкарски сметки и ќе ги следи неговите трошоци.

„Тоа би значело оти Делон веќе нема целосна слобода во управувањето со својот имот и одлуките што би можел да ги донесе“, вели неименуваниот извор.

Од почетокот на јануари неговите деца се во конфликт, преку медиумите и судството, околу грижата за нивниот татко.

Неговите синови Ентони (Ентони) (59) и Ален-Фабиен (Ален-Фабиен) (29) веруваат дека глумецот е изманипулиран од нивната сестра Анушка која наводно сакала да ја сокрие вистинската негова здравствена состојба од нив и имала намера да го врати во Швајцарија.

Анушка неодамна ги тужеше своите двајца браќа за нарушување на приватноста по емитувањето на разговор меѓу неа и нејзиниот татко. Таа бара отштета од околу 120.000 евра, а судењето е закажано за април 2025 година.

Ентони Делон сметаше дека неговата сестра сака да го префрли Делон во Швајцарија, каде што таа живее, за да не плати висок данок на наследство. Анушка, од своја страна, тврди дека сакала да го однесе таткото во Швајцарија за тој да продолжи да се лекува таму.

Според Ентони, филмскиот ветеран претходно изразил желба да живее на неговиот имот во Души и еден ден да биде погребан таму.

Ален Делон ја доби почесната „Златна палма“ на 72. Меѓународен фестивал во Кан во мај 2019 година и тоа, всушност, значеше крај за неговото присуство во јавноста. Како што потоа објавија француските медиуми, Делон имал мозочен удар во 2019 година, а пред неколку месеци било откриено дека има и лимфом. Делон со својата исклучителна филмографија и турбулентниот приватен живот, со ретката харизма и убавина, стана дел од современиот мит на светската кинематографија.Автор: Администратор
Објавено на: 06/04/2024 04:55